EN

Recently added item(s)

You have no items in your shopping cart.
There are no products added.

  1. Home
  2. Auxerrois Mesenicher Konigsberg Qualitatswein
Auxerrois Mesenicher Konigsberg

Auxerrois Mesenicher Konigsberg Qualitatswein

Weingut Furst
Първоначално сортът започва да се култивира в Auxerre, Франция, от където получава и името си. Забравен и изоставен през годините, в днешно време Оксероа отново набира популярност. Само няколко производители отглеждат това истинско съкровище.
  • 750 ml
  • 2017
BGN22.90
In Stock
Up to 1 business day delivery.

Up to 1 business day delivery.

Auxerrois Mesenicher Konigsberg
Auxerrois Mesenicher Konigsberg Qualitatswein
2017

Weingut Furst

Известен в античността като Vitis Alba, сортът Elbling е бил засаден в областта Mosel от римляните през 1-ви век преди Христа. Разпространява се в цяла Германия и се превръща в един от най-популярните сортове бяло грозде до началото на 20-ти век, когато започва настъпването на Riesling. Elbling сега процъфтява само в малки региони на реката Горен Mosel в Германия и продължението й в Люксембург. Fürst е семейна винарна и предлага богат избор от немски и френски сортове грозде на около 12 хектара - в близост до село Metzdorf, на границата с Люксембург и на десетина километра западно от Trier. Michael Fürst е трето поколение винар - неговият баща започва да бутилира през 70те. Fürst са уверени във връщането на Elbling в германската винена култура. Те самите правят пет вина от този сорт, който предлага прекрасно разнообразие, ако искате да си починете от Riesling - с много свеж, по-лек и игрив характер.

How do you rate this product?

Price - Quality


       

Вашето Вино; Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша; виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната); но приемаме много сериозно задачата; Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид; по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка; а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес; бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон; посочен в поръчката Ви.