EN

Recently added item(s)

You have no items in your shopping cart.
There are no products added.

  1. Home
  2. Tolerance Rose
Tolerance Rose

Tolerance Rose

Champagne Franck Pascal
The main vintages for this Champagne, are 2009 and 2010. Interestingly, the leading variety in the blend is Pinot Munier - 80%.
  • 750 ml
  • NV
  • Alc. %: 12
BGN135.00
In Stock
Up to 1 business day delivery.

Up to 1 business day delivery.

Tolerance Rose
Tolerance Rose
NV

Champagne Franck Pascal

Franck решава да експериментира с конвенционални, органични и биодинамични практики едновременно и след като установява, че биодинамичното отглеждане дава отлична минералност на вината, приема изцяло този метод. Само на 4 хектара, имотът е изключително фрагментиран и обхваща 20 парцела в 7 общини. Почвите са предимно глинесто-варовити. В примесите на различните парцели неизменно присъстват парчета кремък (камъкът, с който кроманьонците заточвали остриета). Над 70% от лозята са засадени с Pinot Meunier, 20% с Pinot Noir и останалите с Chardonnay. Част от имота се обработва от кон, защото някои парцели са твърде стръмни, за да използват трактор. Добивите са много ниски, използват се само местни дрожди и не се прибавят сулфити при винификацията. Почти няма да откриете бъчви във винарната - нито за ферментация, нито за отлежаване. Franck смята, че с неговите сравнително богати почви, дървото ще направи виното твърде тежко и земно. Трудно ще намерите по-натурално и естествено вино в цял Champagne от това на Franck Pascal.

How do you rate this product?

Price - Quality


       

Вашето Вино; Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша; виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната); но приемаме много сериозно задачата; Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид; по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка; а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес; бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон; посочен в поръчката Ви.