BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Events
  3. Дегустационната вечеря Долината на Лоара

Дегустационната вечеря Долината на Лоара

31-07-2018 (20:00)   -  31-07-2018 (23:30)
Дегустационната вечеря Долината на Лоара

Дегустационната вечеря, посветена на един не толкова познат в България френски винен регион, Долината на Лоара, предизвика много голям интерес сред винените любители.

Лоара не е толкова позната с вината си в България, но това е регион с много хубав тероар и сортове, които заслужават внимание. Наблегнахме на най-известните апелации Sancerre и Pouilly Fumé, прочути със сорта Совиньон Блан. Опитахме 3 различни Совиньона от различни тероари, едно прекрасно Вионие и завършихме с червено вино от апелацията Сансер от сорта Пино Ноар. Всички те бяха от един производител: Fournier Père et Fils, семейна винарна, чиято традиция датира от 1950-Та година и се разраства до днес. Минерални, свежи, елегантни, пикантни и с много характер вина, които съчетахме с взискателен подбор на храна. Гостите останаха видимо впечатлени и от доброто съотношение цена/качество на вината.

Екипът, както лично и собственикът на заведението, се бяха погрижили за прекрасната атмосфера и храна, като представиха подобаващо изискано 5-степенно меню в перфектно съчетание с подбраните вина. Много оригинално беше поднасянето на комплимента от заведението: десертът-изненада, който бе всъщност 6-Та степен от менюто.

Лоара дегустация

Лоара дегустация

Лоара дегустация Лоара дегустация

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *