BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Friulano Collio DOC
Friulano Collio DOC

Friulano Collio DOC

Ronchi di Cialla
Фриулано идва от 46 годишни лозя, собственост на Ronchi di Cialla. Сортът до 2006 година е бил известен като Tocai Friulano, а историята му датира още от 17 век. След ферментация виното се оставя в контакт с фините утайки за период от три месеца.
  • 750 мл
  • 2016
  • Алк. %: 12
28,90 лв.
Неналичен
Това вино не е налично в момента.

Това вино не е налично в момента.

Friulano Collio DOC
Friulano Collio DOC
2016

Ronchi di Cialla

Ronchi Di Cialla, в превод: хълмовете на Cialla, се намира в апелация Colli Orientali del Friuli, определено, най-ценената в район Friuli-Venezia-Giulia. Когато през 70-те Paolo и Dina Rapuzzi купуват имението в Cialla, решени да се посветят на отглеждането на местни сортове, Schioppettino се е смятал за изчезнал сорт, известен от ръкописи и спомени на възрастни хора. Двамата успяват да съберат 70 лози от района, което им позволява да засадят цял парцел, като по този начин спасяват този сорт от изчезване. Още първите проби, показват, че сортът старее много добре и не отстъпва на големите международни сортове по елегантност и комплексност. И до момента, всички лози Schioppettino са клонинги на тези, спасени от семейство Rapuzzi. Когато сте на италианска вълна, вместо да посегнете към Nebbiolo или Sangiovese, опитайте този възкръснал сорт. Доставете това удоволствие на небцето си.

Благой Кузмански
Фриуляно е традиционният бял сорт във Фриули и вината са изключително леки, свежи и елегантни. Ronchi di Cialla е сред най-добрите традиционни производители в областта, известни с това, че са успели да съхранят местни сортове като Рефоско и Скиопетино.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.