BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Rosso di Montalcino DOC
Montalcino DOC Chiuse

Rosso di Montalcino DOC

Le Chiuse
Виното има ярък и искрящ рубиненочервен цвят. Ароматът е интензивен и в него се долавят нотки на свежи дребни плодове. Вкусът е приятен с добра структура и плътност.
  • 750 мл
  • 2016
  • Алк. %: 14
44,90 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Montalcino DOC Chiuse
Rosso di Montalcino DOC
2016

Le Chiuse

Le Chiuse е имение на легендарната фамилия Biondi-Santi от края на 18 век. Сегашният собственик Simonetta Valiani е пра-правнучка на Ferruccio Biondi-Santi. С помощта на съпруга и сина си, тя започва да прави вино с марка Le Chiuse през 1993 година. До тогава лозите са били под наем на чичо й и са използвани в правенето на Biondi Santi Riserva. Лозята са пет, всичките със Sangiovese Grosso на възраст между 26 и 2 години. Теренът е богат на фосили, пресечен от ивици глина и с добро присъствие на мрамор и туф. Резултатът е впечатляващ - вино, от което избухват аромати, с добра плътност и винаги балансирана сила.

Николета Дикова
Едно Rosso di Montalcino с характеристики доближаващи се до тези на Брунелло: богат и многопластов нос с аромати на слива и череша, допълващи се от пикантни и балсамени нотки и нюанси, напомнящи кожа и кутия за пури. Средно тяло с мускулести, но заоблени танини и характерната за Санджовезе Гроссо свежест, правят това вино подчертано пивко. Дълъг и запомнящ се финал с минерален оттенък.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.