BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Fargues Sauternes
Fargues Sauternes

Fargues Sauternes

Chateau de Fargues
Деликатно и елегантно вино, с лимонено жълт цвят, мощна, но много свежа структура. Пленява с изключително интересни аромати и вкусове. Винификацията му протича в дъбови бъчви, а стареенето продължава 3 години.
  • 750 мл
  • 2007
  • Алк. %: 14
280,00 лв.
В наличност
Безплатна оставка до 2 работни дни.

Безплатна оставка до 2 работни дни.

Fargues Sauternes
Fargues Sauternes
2007

Chateau de Fargues

Fargues е родното място на фамилията Lur Saluces от Gironde. Повече от пет века, те владеят различни имения и произвеждат вино в региона на Sauternes и Bordeaux. Лозето е от 15 хектара върху почва от пясък, глина и чакъл, засадено с 80% Semillon и 20% Sauvignon Blanc. Произвеждат се малки количества и няма второ вино. Гроздето развива Botrytis cinerea, известна още като благородна плесен. Тя увеличава и насища ароматите в зърното, но е изключително капризна. Много малък е прозорецът от време, в което трябва да се прибере реколтата - нито по-рано, нито по-късно. По тази причина има години, в които няма да намерите прочутото Sauternes на Château de Fargues. Шатото отказва да бутилира какъвто и да било компромис с качеството на реколтата. Трябва да го опитате, за да разберете, какво означава да се поддържа такава висока класа.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество
93 Да
Le Guide Hachette des Vins, 2012: 1 звезда
93


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.