BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Pommard 1er Cru Les Jarolliers
Pommard Les Jarolliers

Pommard 1er Cru Les Jarolliers

Jean-Marc Boillot
Вината от Pommard са едни от най-емблематичните червени за Бургундия. Гроздето се бере на ръка, а част от виното - около 30% -  отлежава в нови дъбови бъчви. Този процес продължава до 18 месеца, след което виното се бутилира, без да бъде филтрирано.
  • 750 мл
  • 2014
209,00 лв.
В наличност

Остават само 7 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Pommard Les Jarolliers
Pommard 1er Cru Les Jarolliers
2014

Jean-Marc Boillot

Jean-Marc Boillot е внук на Etienne Sauzet и е бил винар при Olivier Leflaive. С такъв произход и опит, не трябва да Ви изненадва, че прави изключителни вина. Той е от малкото във Бургундия, които правят отлични, и бели, и червени. Основава свое имение през 1985 година, с наета земя, но бързо прибавя парцели в наследство от дядо си (Volnay и Pommard) и от баба си (белите, които са една трета от Domaine Etienne Sauzet). Всички бели, с изключение на Grand Cru, се винифицират по еднакъв начин: пресоване на цели чепки, преседяват за 24 часа, след това направо в 25 - 30% нови бъчви, разбъркване, веднъж седмично на утайките и бутилиране преди следващата реколта. Те са чисти, свежи, атрактивни вина. Червените се отделят на зърна и минават през судена баня, преди ферментация. Следват 13 месеца стареене в 50% нови бъчви и още 6 месеца зреене в резервоар преди виното да бъде бутилирано.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.